Krievija svētdien uz Donbasu sūtīs kārtējo "humāno konvoju"

© scanpix

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija jau svētdien uz Donbasu gatavojas nosūtīt 100 "humānās palīdzības" kravas mašīnas, paziņojis ārkārtas situāciju ministra vietnieks Vladimirs Stepanovs.

Kā norādīja Stepanovs, "tiek plānots, ka "humānā palīdzība" tiks piegādāta jau svētdien".

Šis būs jau astotais konvojs, un Krievijas pārstāvji norāda, ka tajā būs 100 kravas mašīnas, kas kopā piegādās aptuveni 1000 tonnas kravu. Stepanovs apstiprināja, ka sagatavošanas darbi sākušies jau šodien.

Kopš 23.augusta Ukrainas robežu šķērsojušas jau septiņas autokolonnas, kas, pēc Krievijas teiktā, Donbasam piegādā "humāno palīdzību".

Krievijas "humānās kolonnas" bez Ukrainas atļaujas un Sarkanā Krusta pārstāvju klātbūtnes iebraukušas kaujinieku un Krievijas spēku sagrābtajās teritorijās Donbasā.

Ukrainas Ārlietu ministrija norādīja, ka Krievijas "humānie konvoji" neeksistē, un tas ir viens no veidiem, kā tā nodrošina kaujiniekus Austrumukrainā.

Novēroti arī gadījumi, kad ar konvojiem tiek izvests Ukrainas rūpnīcu aprīkojums un ogles no ogļu raktuvēm no Ukrainas valdības nekontrolētajām Donbasa teritorijām.

Arī astotā "humānā konvoja" piegādi Krievija ar Ukrainu nav saskaņojusi.

Svarīgākais