Karavīri pie Doņeckas apšaudījuši EDSO misijas automašīnas

© scanpix

Netālu no Marjinkas pilsētas Doņeckas apgabalā Ukrainas karavīri trešdien apšaudījuši Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas konvoju, ceturtdien vēstīts misijas ziņojumā.

"Plkst.12.38 EDSO konvojs, kas sastāvēja no diviem transportlīdzekļiem, no Kurahoves devās austrumu virzienā uz Doņecku. Pie Marjinkas aptuveni 80 metrus priekšā konvojam vienkārša kravas mašīna vedusi lielu zaļu koka kasti un divus karavīrus ķiverēs. Misijas pārstāvji uz automašīnas pārsega un durvīm fiksējuši divas baltas svītras," norādīts ziņojumā.

Viens no karavīriem, kas pavadīja kravas mašīnu, piecēlās un divreiz izšāva EDSO konvoja virzienā. Lodes palidojušas apmēram divus metrus no otrās misijas automašīnas.

Drošības nolūkos misijas darbinieki nekavējoties atstājuši teritoriju.

Kā vēsta "Korrespondent.net", EDSO misijas novērotāji vēl nav fiksējuši smagā bruņojuma atvilkšanu no konflikta zonas Donbasā.

Pasaulē

Sākoties pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, ikdienas preču un pakalpojumu cenas Krievijā ir gandrīz dubultojušās. Pēc “The Insider” aprēķiniem, cenu pieauguma līderi ir ne tikai automašīnas, ceļojumi un ārvalstu preces, kas atkarīgas no rubļa kursa, bet arī manikīrs, apbedīšanas pakalpojumi un, piemēram, jēra gaļa, kas šķietami nav piesaistīta valūtas kursam. 

Svarīgākais