Japānā atlaists parlaments

© Scanpix/AP

Japānas premjerministrs Sindzo Abe šodien,18. novembrī, paziņojis, ka tiks atlaists valsts parlaments un sarīkotas ārkārtas vēlēšanas, vēsta Associated Press.

Abe uzstājoties valdošās Liberāldemokrātiskās partijas (LDP) ārkārtas valdes sēdē pastāstīja, ka Japānas ekonomika, kas ir  trešā lielākā pasaulē, jau divus ceturkšņus pēc kārtas parādījusi negatīvu pieaugumu, kas nozīmē, ka valsts ekonomika grimst recesijā.

Vienlaikus Abe norādīja, ka atkārtots pievienotās vērtības nodokļa (PVN) paaugstinājums, kura ieviešana  bija paredzēta no 2015. gada oktobra pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Japānas premjerministram bija jāpieņem lēmums par to, vai 2015.gadā palielināt PVN no pašreizējiem astoņiem procentiem līdz desmit procentiem.

Japānas premjerministra īstenotās ekonomikas politikas rezultātā kritusies jenas vērtība, palielinājušās importa izmaksas, tostarp fosilajiem energoresursiem, kas Japānā tiek izmantota enerģijas ražošanā.

Paredzams, ka vēlēšanās notiks 14.decembrī, bet Pārstāvju palāta oficiāli tiks atlaista šonedēļ.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais