Mels Gibsons nokaitina cietumnieku tuviniekus

© Scanpix

Amerikāņu aktiera un režisora Mela Gibsona lēmums par savas nākamās lentes filmēšanas vietu izvēlēties Aljendes cietumu Meksikas pilsētā Verakrūzā izraisījis neparedzētus sarežģījumus.

Padzirdējuši, ka filmēšanas dēļ cietumnieki tiks pārvietoti uz citām Meksikas labošanas darbu iestādēm, pamatīgus protestus sarīkojuši ieslodzīto tuvinieki.

Demonstrācijā, kas bija sarīkota pie cietuma mūriem, vairāk nekā 300 cilvēku atgādinājuši, ka šādā gadījumā vairs nespēs tik bieži apciemot savus ieslodzītos draugus un radiniekus un piegādāt viņiem pārtiku un citas nepieciešamas lietas. "Mēs esam šeit, lai nepieļautu, ka viņi tiek pārvesti uz kādu citu vietu," intervijā televīzijas kompānijai sacījis viens no demonstrantiem, uz kura plakāta bijis redzams uzraksts Mel Gibson, tu esi vainīgs, ka viņus pārvietos.

Cietuma priekšnieks Džerardo Djurāns gan mēģinājis nomierināt ieslodzīto tuviniekus, paziņojot, ka neesot saņēmis pavēli par pārvietošanu un, ja tādu saņems, nekavējoties informēs radiniekus. Viņš gan tāpat kā Verakrūzas gubernators Fidels Errera atzinis ka janvārī patiešām plānots uzsākt filmēšanu, taču izteicis cerību, ka uzņemšanas grupa neuzstās uz visu cietumnieku pārvietošanu. Vietējie mediji ziņo, ka filmēšanas vajadzībām tikšot atbrīvots viens no cietuma korpusiem un ieslodzītajiem nāksies tikai "nedaudz saspiesties". AP atgādina, ka M. Gibsons ir iecienījis šo filmēšanas vietu – 2005. un 2006. gadā tieši Verakrūzā tika uzņemta liela daļa no filmas Apocalypto. Kopš tā laika vietējās varas iestādes dēvē amerikāņu aktieri un režisoru par savu draugu un katrā izdevīgā brīdī atgādina, ka tieši viņš pēc 2005. gada postošajām viesuļvētrām šā reģiona iedzīvotājiem ziedoja miljonu dolāru un ir finansiāli atbalstījis arī Aljendes cietuma uzturēšanu. Pats M. Gibsons pagaidām nekādus komentārus par šo starpgadījumu nav sniedzis.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais