Krievija gatavo jaunu "humānās palīdzības" konvoju Ukrainai

© scanpix

Krievija gatavo jaunu "humānās palīdzības" konvoju Austrumukrainai, atsaucoties uz Krievijas Ārkārtas situāciju ministriju (KĀSM), ziņo BBC News.

 Kā norādījis KĀSM pārstāvis Eduards Čižikovs, konvojs piegādās separātistu rajoniem Donbasā pārtiku, medikamentus un celtniecības materiālus.

Jāatgādina, ka 4. novembrī jau tika piegādāta "humānās palīdzības" konvoju krava Austrumukrainai, kurā, kā apgalvoja Krievijas puse bija tikai pārtika un medikamenti.

Pēc munīcijas saņemšanas ar Krievijas sūtītajiem "humānās palīdzības" konvojiem Ukrainas austrumos krasi aktivizējās teroristi, norādīja Ukrainas organizācijas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks.

"Novērota krasa Krievijas-teroristisko spēku aktivizācija, kas ir saistīts ar munīcijas saņemšanu, kuru Donbasā nogādāja ar tā dēvētajiem Krievijas "humānās palīdzības" konvojiem. Tā pēdējās diennakts laikā Krievijas-teroristiskie spēki apšaudījuši pretterorisma operācijas spēku pozīcijas vairāk nekā 40 reizes," paziņoja Timčuks.

Vissarežģītākā situācija ir Debaļceves un Doņeckas rajonos, kur apšaudes notikušas attiecīgi 18 un 10 reizes, norādīja Timčuks.

Krievija kopš augusta Ukrainā iesūtījusi piecus "humānās palīdzības" konvojus, taču Ukrainas pretterorisma operācijas štābs paziņojis, ka pēc katra sūtījuma ierašanās teroristu apšaudes Austrumukrainā jūtami pieņemoties spēkā.

Ukrainas muitas un robežsardzes dienestam vairs nav iespējas pārbaudīt šīs kravas. Tāpat kravu piegāde netiek saskaņota ar Starptautisko Sarkano Krustu.

 

Pasaulē

Sākoties pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, ikdienas preču un pakalpojumu cenas Krievijā ir gandrīz dubultojušās. Pēc “The Insider” aprēķiniem, cenu pieauguma līderi ir ne tikai automašīnas, ceļojumi un ārvalstu preces, kas atkarīgas no rubļa kursa, bet arī manikīrs, apbedīšanas pakalpojumi un, piemēram, jēra gaļa, kas šķietami nav piesaistīta valūtas kursam. 

Svarīgākais