Ukrainā no Krievijas iebraukuši 32 tanki

© scanpix

Ukrainā no Krievijas iebraukusi 32 tanku un citas smagās bruņutehnikas kolonna, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

Kolonnā, kas no Krievijas teritorijas iebraukusi promaskavisko kaujinieku kontrolētajā Luhanskas apgabala daļā, bijuši 32 tanki, 16 haubices un 30 smagās automašīnas ar ieročiem un tehniku, sacīja amatpersona.

Šajā pašā apvidū robežu šķērsojusi vēl viena kolonna, kurā bijušas kā automašīnas, tā mobilās radaru stacijas, piebilda Lisenko.

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Svarīgākais