Francijā uzbrukumā inkasatoru bruņumašīnai nolaupīti vairāki miljoni eiro

Aptuveni desmit maskās tērpti laupītāji pirmdien Francijas dienvidos uzbrukuši inkasatoru bruņumašīnai un nolaupījuši vairākus miljonus eiro.

Uzbrucēji izmantojuši vairākas automašīnas, lai Obaņas apkārtnē uz ceļa pie Žemenosas mazpilsētas bloķētu apsardzes uzņēmuma "Sazias" inkasatoru autofurgonu. Sākotnēji noziedznieki uz bruņumašīnu izšāva raķeti, bet pēc tam, lai atvērtu tās durvis, izmantoja sprāgstvielas.

Kopumā furgonā atradās vairāk nekā astoņi miljoni eiro, taču uzbrucējiem izdevies uzlauz tikai divus no četriem seifiem, iegūstot aptuveni četrus miljonus, pavēstīja "Sazias" pārstāvis.

Kāds netālu esoša veikala darbinieks, kurš bija laupīšanas aculiecinieks, pastāstīja, ka uzbrucēji bija bruņoti ar Kalašņikova automātiem un ka uz vienas no noziedznieku automašīnām, kas tika izmantotas furgona apturēšanai, bijusi policijas bākuguns.

Pēc īsas apšaudes ar vietējo policiju laupītājiem izdevies aizbēgt vairākās automašīnās, kas vēlāk tika pamestas un aizdedzinātas.

"Tas ilga piecas minūtes. Viņi nekrita panikā. Tas bija visai iespaidīgi," stāstīja aculiecinieks. "Šķiet, ka viņi nesteidzās."

"Tā bija ļoti organizēta banda," atzina arī Marseļas prokurors Žaks Dalē.

"Sazias" pavēstīja, ka bruņumašīna tikko bija atstājusi uzņēmuma naudas glabātuvi un atradās ceļā uz Tulonu, lai iemaksātu naudu "Banque de France".

Uzbrukumā bojāgājušo nav. Tikai viens no trim inkasatoriem guvis vieglus ievainojumus.

Arī 2007.gadā Žemenosas apkārtnē tika aplaupīta "Sazias" bruņumašīna. Toreiz laupītāju guvums bija desmit miljoni eiro.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais