Neparastākās māņticības no visas pasaules

© Scanpix

Lai arī rit jau 21.gadsimts, pasaule vēl aizvien aizraujas ar māņticību.

Piemēram, Argentīnā tiek uzskatīts, ka jebkurš, nosaucot bijušā Argentīnas prezidenta Karlosa Menema vārdu, var piesaukt sev lāstu. Gan šī vārda izteicējam, gan visiem, kas to dzird, lai novērstu lāstu ir nevis jāpieklauvē pie koka, bet gan jāpieskaras labajai krūtij vai sēkliniekam.

Brazīlijā maka vai somas nokrišana uz zemes nesot finansiālus zaudējumus.

Ķīnieši pastiprināti izvairās no skaitļa 4 lietošanas, kura izruna ķīniešu valodā ir ļoti līdzīga vārdam "nāve". 

Ēģiptieši uzskata, ka šķēru atvēršana un nekā negriešana nes nelaimi, bet vēl sliktāk ir atstāt šķēres neaizvērtas. Taču tiek uzskatīts, ka šķēru palikšana zem spilvena palīdztikt vaļā no murgiem.

Francijā pastāv ticējums, ka negaidīta iekāpšana suņa ekskrementos ar kreiso kāju nes veiksmi, savukārt šāda paša darbība ar labo kāju- neveikmi.

Grieķijā, diviem cilvēkiem vienlaicīgi pasakot vienu un to pašu vārdu, ir jāpasaka frāze "Piase Kokkino", kas nozīmē "pieskarties sarkanam". Lai izvairītos no nenovēršama strīda, abiem cilvēkiem pēc frāzes izteikšanas ir jāpieskaras kaut kam sarkanam.

Indijā nav pieņemts griezt nagus otrdienā, sestdienā un nakts laikā. Savukārt ceturtdienās un sestdienās vajag izvairīties no matu griešanas. 

Japānā bērnus brīdina sargāt savus vēderus pērkona laikā, it īpaši pirms iešanas gulēt, lai pērkona dievs Raidžins nenozagtu un neapēstu viņu nabas.

Malaizijā pieņemts, ka nedrīkst sēdēt uz spilveniem, jo tad pēcpuse pārklāsies ar čūlām. Nav grūti iedomāties, kādēļ radusies šāda veida māņticība- neviens nevēlas gulēt uz spilvena, kur ir bijis dibens.