Stokholmas piekrastē meklē avarējušu krievu zemūdeni

© f64

Zviedrijas armijas operācijā, kas šobrīd izvērsta Stokholmas arhipelāga ūdeņos, tiek meklēta Krievijas zemūdene, kuru tur piemeklējušas tehniskas problēmas, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta zviedru laikraksts "Svenska Dagbladet".

Zviedrijas armija esot pārtvērusi trauksmes ziņojumu krievu valodā, kas esot bijis domāts bāzei Krievijas Kaļiņingradas apgabalā, norāda laikraksts.

Zviedrijas armija sestdien paziņoja, ka tā, izmantojot kuģus un helikopterus, Stokholmas piekrastē turpina meklēt kādu ārvalstu kuģi.

Armijas preses pārstāvis nedz apstiprināja, nedz noliedza presē izskanējušos pieņēmumus, ka tiek meklēta Krievijas zemūdene, kuru piemeklējušas problēmas.

Kā LETA jau ziņoja, Zviedrijas bruņotie spēki piektdienas vakarā paziņoja par militāro operāciju, kas sākta pie Stokholmas salām, reaģējot uz ziņām par aizdomīgu "ārvalstu zemūdens aktivitāti".

"Mēs esam sākuši izlūkošanas operāciju (..), kurā iesaistīti kuģi, helikopteri un vairākas sauszemes vienības," žurnālistiem pavēstīja komandors Jūnass Vikstrems.

Viņš piebilda, ka operācija sākta, pamatojoties uz informāciju, kuru sniedzis "ticams avots".

Vikstrems neprecizēja, cik lielā attālumā no Stokholmas operācija notiek, taču piebilda, ka armija sabiedrību informējusi tāpēc, ka operācijas rajonā ir dzīva satiksme.

Vikstrems norādīja, ka atbilstoši valdības jau iepriekš teiktajam drošības situācija Baltijas jūrā ir pasliktinājusies, taču vienlaikus uzsvēra, ka pagaidām operācijas laikā ieroči nav pielietoti.

 

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais