Lietuvas ārlietu ministrs: Eiropai jāturpina pret Krieviju vērstās sankcijas

© Scanpix

Krievijai noteiktās sankcijas ir jāatstāj spēkā un, ja nepieciešams, ir jāpastiprina, sarunā ar telekanāla CNN žurnālistu Ričardu Kvestu paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs. Linkevičs norādīja, ka tādējādi tiek atbalstīta Ukrainas valdība.

"Mēs gribētu redzēt neatgriezenisku procesu. Ja viņi (ukraiņi) izlemtu doties Eiropas Savienības (ES) virzienā, tās nevar būt tikai viņu problēmas - mēs nedrīkstam būt vienkārši vērotāji, kā futbola spēlē. Mums viņiem ir jāpalīdz, mums tas ir jādara," uzsvēra Linkevičs.

Linkevičs arī atbildēja uz jautājumiem par Krievijas draudiem Baltijas valstīm un Lietuvai. "Mēs esam daļa no NATO. Es nešaubos par drošības garantijām, ko tā sniedz. Samits Ņūportā bija veiksmīgs, un kā bijušais aizsardzības ministrs esmu informēts par veikto pasākumu nopietnību. Tomēr mūsu cilvēki ir satraukušies, un viņiem nepieciešama vismaz kāda noteiktība par apkārtējo situāciju," uzsvēra ministrs.

Pasaulē

Everesta kūstošajos ledājos atrasts zābaks ar jaunā britu alpīnista Endrjū Komina Ērvina, kurš pazuda pirms 100 gadiem, pēdu. Iespējams, ka šis atradums palīdzēs atrisināt vienu no lielākajiem noslēpumiem Zemes augstākās virsotnes iekarošanas vēsturē, raksta “BBC”.

Svarīgākais