Slavenais pavārs Džeimijs Olivers pieņem darbā tiesātu pedofilu

© Scanpix

Arī Latvijā slavenais pavārs Džeimijs Olivers vienā no saviem Londonas restorāniem darbā pieņēmis tiesātu pedofilu.

24 gadus vecajam Deividam Meisonam tika piespriests četru gadu ilgs cietumsods par 12 gadus vecas meitenes izvarošanu pirms pieciem gadiem. Tāpat viņa vārds arī iekļauts seksuālo nozedznieku reģistrā, un vīrietim pat bija aizliegts atrasties jaunu meiteņu tuvumā bez īpašas atļaujas. Pēc soda izciešanas vīrietis pieteicies darbā Džeimija Olivera Londonas restorānā "Fifteen" par mācekli. 

2002.gadā atvērtais "Fifteen" slavens ar to, ka tajā darbā tiek pieņemti arī jaunieši, kuriem dzīvē nav veicies, vai arī kuri pieļāvuši kļūdas. "Deivids, stājoties darbā, bija atklāts par savu pagātni, un mēs izlēmām, ka pēc soda izciešanas mums būtu jāļauj viņam iesaistīties šajā programmā. Līdz šim viņš ir bijis lielisks māceklis," paziņojis uzņēmuma pārstāvis.

"Mans nodoms bija vienkāršs: radīt vienu no Londonas labākajiem restorāniem un ar ēst gatavošanas "maģijas" palīdzību dot iespēju jauniešiem, kuri saskārušies ar lieliem pārbaudījumiem savā dzīvē, atklāt savu talantu," savā mājaslapā informē Džeimijs Olivers.