Baltkrievijā arestēti 100 futbola līdzjutēji, kas dziedājuši par Putinu

Baltkrievijas Valsts drošības komitejas darbinieki pēc Baltkrievijas un Ukrainas izlašu futbola mača Borisovā, Minskas apgabalā, ceturtdien aizturējuši vairāk nekā 100 līdzjutēju, kas spēles laikā dziedājuši rupju dziesmiņu par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Abu izlašu atbalstītāji spēles laikā sasaucās, kliedzot "Slava Ukraine!" un "Žive Belarus!". Pēc tam līdzjutēji kopīgi nodziedāja rupju dziesmiņu par Krievijas prezidentu, kuras piedziedājums ir jau plaši pazīstamais sauklis "Putin hujlo". Dziedāšana bija dzirdama spēles translācijā tiešajā ēterā. Tīmeklī ievietoti daudzi līdzjutēju uzņemti videoieraksti.

Mača laikā likumsargi nekādi nevarēja iejaukties notiekošajā, bet pēc spēles tika aizturēti vairāk nekā 100 cilvēki. Pārsvarā tie ir Ukrainas pilsoņi.

Tikmēr Minskā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Vesna-96" ziņo, ka aizturēti aptuveni 40 cilvēki. Savukārt Baltkrievijas policijas pārstāvis Konstantīns Šalkevičs apstiprinājis, ka vairāki līdzjutēji aizturēti, bet neprecizēja cik tieši.

Ukrainas vēstniecības darbinieki par to jau ir informēti. Tiesas sēde šajā lietā notiks jau piektdien.

"Pašlaik zinām par 15 aizturētiem Ukrainas pilsoņiem," izteicies Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jevhēņijs Perebijnis. "Trīs ir atbrīvoti, bet 12 stāsies tiesas priekšā."

Domājams, ka aizturētajiem tiks piespriests naudas sods vai izraidīšana no valsts, vai arī arests uz 15 dienām.

Spēlē ar rezultātu 2:0 uzvarēja Ukrainas valstsvienība

Svarīgākais