Pugačovs: Krievijas sistēma sākusi vērsties pati pret sevi

© publicitātes

Krievu oligarhs Sergejs Pugačovs, kurš bija pazīstams ar savām tuvajām attiecībām ar Kremli, uzskata, ka Rietumu sankciju ietekmē Krievijas sistēma sākusi vērsties pati pret sevi.

Bijušais baņķieris, kurš pēc nonākšanas konfliktā ar varasiestādēm bija spiests pamest Krieviju, norādīja, ka miljardiera Vladimira Jevtušenkova arests pagājušajā mēnesī ir daļa no valsts vadītas aktīvu sagrābšanas.

"Sistēma vienkārši sākusi apēst pati sevi," intervijā laikrakstam "Financial Times" norādīja Pugačovs.

"Ir [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins un ir viņa leitnanti, kuri īsteno viņa rīkojumus, un visa saražotā nauda tiek likta izsvēršanai Putinam. (..) Valsts atrodas kara stāvoklī un tādēļ lielie uzņēmumi nevar dzīvot kā līdz šim. Tiem jādzīvo zem militāras varas," uzskata Pugačovs.

"Šodien Krievijā nav privātīpašuma. Ir tikai vergi, kuri pieder Putinam," viņš piebilda.

Ziņu aģentūra "Bloomberg" šonedēļ vēstīja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvāko cilvēku lokā sākusies cīņa par ietekmi, kas kavē lēmumu pieņemšanu laikā, kad Putins koncentrējies uz ārpolitiku un valsts ekonomiku nospiež sankcijas.

Aģentūra atsaucās uz piecām prezidentam tuvu stāvošām amatpersonām.

"Bloomberg" ziņoja, ka nesaskaņas Putinam pietuvināto personu lokā saasinājis miljardiera un konglomerāta "AFK Sistema" lielākā īpašnieka Vladimira Jevtušenkova arests un mēģinājums nacionalizēt "AFK Sistema" struktūrvienībai "Sistema-Invest" piederošo naftas kompāniju "Bashneft".

Atspoguļojot Jevtušenkova lietu, mediji jau vilkuši paralēles ar tiesvedību pret kādreizējo Krievijas naftas giganta "Jukos" vadītāju Mihailu Hodorkovski, kas desmit gadus pavadīja ieslodzījumā.