Pastiprinājusies Ukrainas armijas pozīciju apšaude

© Scanpix

Pēdējās diennaktīs pastiprinās Ukrainas bruņoto spēku pozīciju apšaude no teroristu un Krievijas algotņu puses Ukrainas austrumos, svētdien paziņoja Ukrainas nacionālās drošības padomes preses pārstāvis Vladimirs Poļevojs.

"Aizvadītajās diennaktīs pastiprinājusies mūsu kontrolposteņu un pozīciju apšaude," sacīja Poļevojs, nosaucot vairāk nekā 20 apdzīvotas vietas, kuru tuvumā bijušas apšaudes.

Ukrainas drošības spēkiem izdevies atsist kaujinieku uzbrukumu Doņeckas lidostai, kā arī kaujinieku mēģinājumu pārraut aizsardzības līniju pie Panteļeimanovkas. Abos uzbrukumos piedalījušies aptuveni 200 kaujinieki un bruņutehnika ar Krievijas karogiem.

Tāpat turpinās Ukrainas gaisa telpas pārkāpumi no Krievijas puses, kā arī virs Mariupoles un Luhanskas apkārtnē sestdien fiksētas Krievijas bezpilota izlūklidmašīnas.

Tikmēr kaujinieku grupējumu "Doņeckas Tautas republika" un "Luhanskas Tautas republika" pārstāvji sestdien paziņojuši, ka Minskā noslēgtais pamiers viņiem nav saistošs, jo viņi sarunās piedalījušies tikai kā novērotāji, nevis sarunu dalībnieki.

Ukrainas valdības un prokremlisko kaujinieku pārstāvji 5.septembrī Minskā parakstīja vienošanos par pamieru, kas joprojām ir spēkā, lai gan sporādiskas sadursmes vēl arvien turpinās.

Svarīgākais