Mamikins pirms ziņojuma sagatavošanas par Gruziju ticies ar prezidentu un premjerministru

© f64

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins ("Saskaņa") pirms EP ziņojuma sagatavošanas par Gruziju vizītes laikā ticies ar Valsts prezidentu Giorgiju Margvelašvili un premjerministru Irākliju Garibašvili.

Mamikins vizītes laikā ticies arī ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Usupašvili, ārlietu resora vadītāju Maiju Pandžikidzi, tieslietu ministri Teju Culukani, kā arī ar Eiropas un NATO integrācijas lietu valsts ministru Alekseju Petriašvili.

Mamikins aģentūrai LETA skaidroja, ka kopā ar viņu uz Tbilisi devusies arī EP Ārlietu komitejas administratore Marta Udina un EP sociāldemokrātu frakcijas politiskais padomnieks Eldars Mamedovs.

LETA jau ziņoja, ka Mamikins jūlijā tika nozīmēts par EP ziņotāju par Gruziju. Deputāta ziņojums tiks veltīts ES līgumam par asociāciju ar Gruziju pirms tā ratifikācijas EP. Ziņojuma tapšanas laiks tiek plānots šī gada rudenī.

"Parasti jaunievēlētam EP deputātam pēc nerakstīta likuma ziņojums uzreiz netiek dots," aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Mamikins, piebilstot, ka tas ir arī signāls, ka Eiropas sociāldemokrāti ļoti augsti vērtē partijas "Saskaņa" iespējas un pieredzi ārpolitikā, īpaši Austrumu partnerības jautājumos.

Svarīgākais