Porošenko un Putins norāda, ka pamiers tiek pildīts

© scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien telefona sarunā atzinuši, ka "kopumā paziņotais pamiers Donbasā tiek pildīts", un apsprieduši situācijas stabilizēšanas variantus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Abu valstu līderi vērsuši uzmanību par nepieciešamību aicināt starptautiskos novērotājus novērot un kontrolēt situāciju, kā arī apsprieduši turpmākās sadarbības iespējas humānās palīdzības nogādāšanā.

Ukrainas separātisti un Krievijas armijas spēki, vakar Minskā noslēgto abpusējo pamieru tomēr neievēro.

Organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinators Dmitrijs Timčuks šodien norādīja, ka Ukrainas armija pilnībā ievēro noslēgto pamieru, bet Donbasā separātisti un Krievijas armijas spēki turpina apšaudīt Ukrainas armijas posteņus un ieņemtās pozīcijas.

Ukrainas nacionālās drošības padomes pārstāvis Andrijs Lisenko savukārt norādīja, ka krievu algotņu un vietējo teroristu bandas desmit reizes atklājušas uguni uz Ukrainas armijas pozīcijām, kamēr Krievijas armija turpina savu vienību pārdislokāciju. 

Viņš norādīja, ka Krievija turpina savu vienību koncentrēšanu un rotāciju Krimas ziemeļos. Kļuvis zināms, ka, izmantojot Kerčas pārceltuvi, uz kontinentu pārceltas motorizēto kājnieku vienības un artilērija, kas tiks nosūtīta uz Ukrainas robežu.

Ukrainas armija sākusi savu pozīciju nostiprināšanu pie Ļisičanskas un Ziemeļdoņeckas, Luhanskas apgabalā.

Svarīgākais