"Lufthansa" saistībā ar pilotu streiku atceļ 200 lidojumus

© scanpix

Vācijas lielākā aviokompānija "Lufthansa" piektdien paziņoja, ka gaidāmā pilotu streika dēļ atcels 200 lidojumus, ietekmējot 25 000 pasažieru.

Pilotu arodbiedrība "Cockpit" aicinājusi rīkot sešus stundu streiku no plkst.17 līdz plkst.23 (no plkst.18 līdz plkst.24 pēc Latvija laika), lai protestētu pret aviokompānijas plāniem mainīt priekšlaicīgas pensionēšanās politiku.

Streiks galvenokārt koncentrēsies valsts lielākajā lidostā Frankfurtē, un tā dēļ tiks atcelti vairums iekšzemes un reģionālo reisu.

"Lufthansa" pavēstīja, ka atsevišķi lidojumi jau tikuši atcelti plkst.1.30 (plkst.2.30 pēc Latvijas laika), bet vairums reisu tiks atcelti no plkst.16 (plkst.17 pēc Latvijas laika).

Aviokompānijas piloti šobrīd var doties priekšlaicīgā pensijā no 55 gadu vecuma, taču lidsabiedrība plāno paaugstināt minimālo vecumu un iesaistīt pilotus savu pensiju finansēšanā.

Kā ziņots, pagājušajā piektdienā streiku jau rīkoja "Lufthansa" struktūrvienības "Germanwings" piloti, liekot atcelt vairāk nekā 100 reisus.