Bernards Medofs cietumā tomēr neesot piekauts

ASV Cietumu pārvalde noliegusi baumas, ka uz 150 gadiem cietumā notiesātais bēdīgi slavenais finanšu krāpnieks Bernards Medofs būtu kļuvis par izrēķināšanās upuri. Viņš gan nokļuvis cietuma slimnīcā, taču hospitalizācijas iemesls esot hipertonija un biežie reiboņi.

Par to aģentūrai AP paziņojusi Cietumu pārvaldes pārstāve Treisija Billingslija, kura nav varējusi prognozēt, cik ilgu laiku 71 gadu vecajam B. Medofam nāksies ārstēties cietuma kompleksa Butner slimnīcā Ziemeļkarolīnas štatā. Vietējais televīzijas kanāls WTVD iepriekš bija ziņojis, ka B. Medofs slimnīcā nokļuvis ar traumām, kas liecinot, ka ar viņu mēģināts fiziski izrēķināties. Neminot savas informācijas avotus, televīzijas kompānija apgalvoja, ka krāpniekam ir sejas traumas, vairāku ribu lūzumi un plēsta plauša. Jāpiebilst, ka jau uzreiz pēc tiesas sprieduma amerikāņu medijos tika izteiktas bažas, ka dzīve cietumā B. Medofam varētu nebūt viegla, jo viņš ar finanšu piramīdas metodi apkrāpis tūkstošiem cilvēku, kopā izkrāpjot vairāk nekā 65 miljardus dolāru. Tieši šā iemesla dēļ tika nolemts, ka finansists sodu izcietīs samērā stingra režīma cietumā, kurā viņa kontakti ar citiem ieslodzītajiem būtu minimāli.

WTVD arī vēstījusi, ka sākotnēji B. Medofs ārstēts Deremas pilsētas slimnīcā un tikai pēc tam pārvests uz cietuma slimnīcu. Vēstis par to, ka viņa veselības stāvoklis ir samērā slikts, parādās diezgan regulāri, piemēram, augustā The New York Post vēstīja, ka viņš sirgst ar aizkuņģa dziedzera vēzi, taču amerikāņu varas iestādes šo informāciju noliegušas, bet B. Medofa tuvinieki no interviju sniegšanas izvairās.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais