Krievija pie Ukrainas robežas izvietojusi ap 100 bruņutehnikas vienību

© Scanpix

Krievija šodien, 26. augustā, pie Ukrainas robežas izvietojusi ap 100 bruņutehnikas vienību, kas gatavas pārvietošanai uz Donbasu, vēsta UNIAN.

Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko, preses brīfingā paziņojis,ka pie Ukrainas robežas Rostovas apgabalā netālu no Gukovo sakoncentrētas ap 100 Krievijas bruņutehnikas vienību - tanki, sistēmas "Grad" un kravas auto. Spriežot pēc visa tās tiek gatavotas iesūtīšanai Donbasa teritorijā.

Nezināmi kaujinieki šodien, 26. augustā, Notroickas ciemā apšaudījuši mikroautobusu, kurā atradušies mierīgie iedzīvotāji.

Pēc Volnovahskas rajona komitejas ziņām, Notroickas ciemā dārziņu tuvumā dedzis mikroautobuss, kurā atrastas cilvēku mirstīgās atliekas.

 Milicijas izmeklēšanas grupa izbraucot uz notikuma vietu noskaidrojusi, ka ap 12.00 dienā ar mikroautobusu pa ciema teritoriju braukusi četru cilvēku ģimene. Kādas nezināmas personas uz autobusu atklājušas uguni, autobuss aizdedzies, divi nosāuti uz vietas , bet sieviete ar bērnu izglābusies un nogādāta slimnīcā.

Jau ziņots, ka šodien Austrumukrainā otrdien izcēlušās sadursmes pie Novoazovskas, netālu no Krievijas robežas.

Aģentūras AFP žurnālists ziņo, ka netālu no Novoazovskas redzējis paceļamies gaisā biezus dūmus, un bēgošie iedzīvotāji stāstījuši, ka piekrastes pilsēta tiek apšaudīta.

Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņojusi, ka par sadursmēm atbildīga Krievija, kas mēģina izveidot "jaunu fronti" šajā konfliktā.

 

Svarīgākais