Islandē notikusi zemestrīce

© Scanpix/AP

Islandē notikusi 5 magnitūdu spēcīga zemestrīce, vēsta Itar -Tass.

Pazemes grūdienu epicentrs atrodas 10 km dziļumā, 237 kilometrus no valsts galvaspilsētas Reikjavikas.

Pagājušās  nedēļas laikā pieņēmusies spēkā Bardarbungas vulkāna aktivitāte, sasniedzot augstāko līmeni kopš 1996.gada. Sestdien Islandes Meteoroloģiskais dienests paaugstināja trauksmes līmeni līdz augstākajai pakāpei, kas nozīmē tūlītēju izvirduma vai pelnu izmešu risku.

Sestdien pie vulkāna reģistrēti simtiem pazemes grūdienu līdz 5,3 magnitūdām.

Šonedēļ Islandes Civilās aizsardzības pārvalde trešdien evakuēja tūristus un ceļotājus no Bardarbungas vulkāna apkārtnes.

Pēc zinātnieku novērtējuma Bardarbunga ir pietiekoši liels, lai spētu izraisīt gaisa satiksmes traucējumus Ziemeļeiropā un Atlantijas okeāna ziemeļdaļā, kā arī Islandē nodarīt būtiskus postījumus ar vulkāniskajiem izmešiem un plūdiem no ledāja.

Islandes vulkāna Eijafjadlajegidla izvirdums 2010.gadā dramatiski traucēja gaisa satiksmi Eiropā. Eijafjadlajegidla vulkāna izvirdums sākās 2010.gada 14.aprīlī un ilga līdz jūnija vidum, milzīgajiem pelnu mākoņi traucējot vairāk nekā 100 000 lidojumu, kas skāra astoņus miljonus pasažieru.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais