Ukraina svin neatkarības 23.gadadienu

© Scanpix

Ukraina svētdien, 24.augustā, svin neatkarības 23.gadadienu- 1991.gadā šajā datumā Ukrainas PSR Augstākā padome nobalsoja par Ukrainas neatkarības pasludināšanu no PSRS.

Kijevas centrā par godu valsts svinībām notiks militārā parāde ar karavīru vienībām, daļu Ukrainas pretterorisma operācijas dalībniekiem, kā arī bruņtehniku. Šī būs pirmā militārā parāde Ukrainā kopš 2009.gada, kad bijušais promaskaviskais prezidents Viktors Janukovičs tās aizliedza. Tomēr daļa Ukrainā dzīvojošo nav apmierināti ar šāda veida svētku pasākumiem, jo uzskata, ka tas ir nepiedienīgi. Kritiķi izteikuši viedokli, ka šāda veida militārā parēde ir tikai spēka izrādīšana un lieka naudas izšķērdēšana- Ukraina pašreiz karo ar Krieviju un četru mēnešu laikā miruši ir vairāk kā divi tūkstoši cilvēku. Dēļ šī konfilkta savas mājas nācies pamest aptuveni 330 tūkstošiem cilvēku.

Ukrainā šajā dienā notiks arī protesti, piemēram, Doņeckā, kur teroristi pilsētas centrā apskatei izlikuši divas bojātas bruņumašīnas un solījuši sarīkot karagūstekņu gājienu pilsētas ielās.

Svarīgākais