Krievija turpina pulcēt tankus pie Ukrainas robežas

© scanpix

Krievija Rostovas apgabalā turpina pulcēt militāros spēkus: rezervisti no visas Krievijas dodas uz Ukrainas robežu, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības centra preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

Krievijas spēki pie robežas papildināti ar vienībām no Jekaterinburgas, Brjanskas un Kemerovskas apgabaliem.

Turklāt naktī uz 19.augustu Luhanskas apgabalā notikusi Ukrainas robežsardzes vienības sadursme ar teroristiem. Kaujinieki centušies šķērsot robežu un nokļūt Krievijas teritorijā, tomēr Ukrainas robežsargi to nav ļāvuši un atvairījuši uzbrukumu.

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens un NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs kopējā paziņojumā nosodījuši teroristu atbalstīšanu un Krievijas klātbūtnes pastiprināšanu pie Ukrainas robežas. Viņi norādījuši uz neapstrīdamu pierādījumu esamību, kas apstiprina Krievijas kaitniecisku rīcību Ukrainas teritorijā.

NATO vadītāji uzsvēra nepieciešamību pēc NATO karavīru turpmākas klātbūtnes Eiropas austrumos.

"Katru dienu mēs redzam pierādījumus Krievijas kaitīgai klātbūtnei Ukrainā, karavīru pulcēšanai pie robežas un ciniskiem mēģinājumiem pozicionēt Krieviju kā humānās palīdzības piegādātāju," teikts paziņojumā.

Svarīgākais