Ukrainas armija kontrolē ceļus pa kuriem Krievija var vest kravas

© Scanpix/AP

Ukrainas armija kontrolē ceļus pa kuriem Krievija varētu teroristiem piegādāt kravas, vēsta UNIAN.

Ukrainas armijas daļas kontrolē ceļus pie Luhanskas, lai nepieļautu humānās kravas nelikumīgu ieviešanu Ukrainas teritorijā, ziņo grupas "Informācijas pretošanās" vadītājs Dmitrijs Timčuks savā Facebook kontā.

Gadījumā, ja Krievija nolems nelikumīgi ievest Luhanskā humāno palīdzību, pa teroristu kontrolējamo teritoriju ignorējot Ukrainas, Starptautiskā Sarkanā Krusta un visas sabiedrības prasības,Ukrainas armijas ceļu kontrole šādu iespēju viņiem liegs," uzsver Timčuks.

Krievijas bruņutehnikas kolonna šorīt devusies Ukrainas robežas virzienā, ziņo BBC News.

«The Guardian» un «The Telegraph» žurnālisti Šons Volkers un Rolands Olifants no notikuma vietas ziņo, ka 20 bruņumašīnu un kravas mašīnu ar krievu kareivjiem kolonna pietuvojusies un šķērsojusi Ukrainas robežu Doņeckas rajonā Rostovas apgabalā.

"Bruņumašīnu kolonna pārvietojas, bet humānās palīdzības kolonna stāv uz vietas. Un kaut arī Krievijas armijas bruņutehnika un militārais personāls regulāri šķērso Ukrainas valsts robežu, kopš Krievija pavasarī okupēja un anektēja Ukrainas Krimu.  Ir diezgan dīvaini to redzēt savām acīm," raksta Volkers.

Tikmēr Ukrainas armijas pārstāvji uzsver, ka pārbauda informāciju, ka Krievijas bruņutehnika šķērsojusi Ukrainas robežu.

"Mums nav tādas informācijas,"žurnālistiem norādījis Ukrainas štāba pārstāvis Vladislavs Seļezņovs.

Svarīgākais