Ukrainas brīvprātīgajiem padevušies 46 čečenu algotņi

© Scanpix/AFP

Ukrainā Doņeckas apgabalā brīvprātīgo bataljona "Donbasa" kaujiniekiem padevušies 46 čečenu algotņi, vēsta aģentūra Reuters.

 Gorlovkā izvietotais brīvprātīgo bataljons "Donbass" arī paziņojis par vismaz 600 kaujinieku iznīcināšanu arī Luhanskas apgabalā.

Šodien, par lēmumu demisionēt paziņojis teroristu pašpasludinātās "Luhanskas tautas republikas" vadītājs Valērijs Bolotovs.

Jaunais "Luhanskas tautas republikas" vadītājs būšot Igors Plotņickis, kas līdz šim uzdevies par "aizsardzības ministru".

Bolotovs savu "demisiju" apstiprinājis, bet nosaucis to par īslaicīgu. "Ievainojuma sekas neļauj man ar pilnu atdevi strādāt šajā amatā, palīdzot Luhanskas iedzīvotājiem grūtajā kara laikā," viņš paskaidroja.

Bolotovu Luhanskā ievainoja atentāta mēģinājumā 13.maijā. Tika ziņots, ka viņš zaudējis daudz asiņu. Teroristu līderis tika ievietots slimnīcā un pēc tam kādu laiku ārstējās Krievijā. Atentāta veicējs līdz šim nav noskaidrots.

Pagājušajā ceturtdienā "amatu" atstāja otras teroristu pašpasludinātās "republikas" - Doņeckas - pašieceltais "premjerministrs" Aleksandrs Borodajs. Viņa vietu ieņēma viens no prokrieviskās organizācijas "Oplot" līderiem Aleksandrs Zaharčenko. Borodajs kļuva par "premjera vietnieku" un Zaharčenko "galveno padomdevēju".

Kā norādīja pats Borodajs, viņš amatu bija ieņēmis kā "vadītājs krīzes situācijā".

Bolotovs 21.aprīlī kļuva par Luhanskas apgabala "tautas gubernatoru", bet 19.maijā pārtapa par "Luhanskas tautas republikas" vadītāju. Viņš iekļauts Eiropas Savienības (ES), ASV un Kanādas sankciju "melnajā sarakstā". ES sankciju sarakstā ir arī viņa pēctecis.

 

Svarīgākais