Krievijas humānās palīdzības konvojs atrodas Krievijas teritorijā

© twitter.com

Kā ziņots, pēc tam, kad Ukrainas valdība bija gatava, lai pārkrautu, noskenētu un pārbaudītu humānās palīdzības konvoju no Krievijas, tas pazuda nezināmā virzienā. Amerikāņu izcelsmes „The Financial times” žurnāliste Cortnija Vīvere (Courtney Weaver) šobrīd to vai vismaz tā daļu ir atradusi un aktīvi tam seko, kā arī par redzēto ziņo savā twitter kontā twitter.com/courtneymoscow.

„Tikko nonācām Voronežā. Izskatās ka konvojs, vai vismaz tā daļa ir šeit. Apsargs apstiprināja, ka visas 270 mašīnas ar humāno palīdzību vēl aizvien ir šeit. Viņš saka, ka tām vajadzēja izbraukt 22:00, bet tās nezināmu iemeslu dēļ neesot to izdarījušas,” ziņo C. Vīvere.

No žurnālistes ierakstiem var noprast, ka kravas automašīnu vadītāji sevi sauc par brīvprātīgajiem, un, ka Voronežā viņi esot aizkavējušies tehnisku iemeslu dēļ. Tāpat neviens no viņiem neesot zinājis uz kuru Krievijas – Ukrainas robežu viņi esot devušies.

Konvoja tuvumā uzturas arī militārie helikopteri. „Divi Krievijas militārie helikopteri tikko pārlidoja pāri kolonnai. Tāpat braucām garām četrām bruņumašīnām. Esam 340 kilometru no Rostovas. Un tālāk? Sāga turpinās,” savā twitter kontā raksta žurnāliste.