Separātisti ziņo par kaujās kritušiem Latvijas pilsoņiem

© scanpix

Kā ziņo portāls apollo.lv, kaujās Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši arī Latvijas pilsoņi. Šādu informāciju snieguši pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas pārstāvji.

DTR pārstāve vakar Krievijas propagandas medijiem pavēstīja, ka kaujā 35 kilometru attālumā no Doņeckas dzīvību zaudējuši 500 Ukrainas karavīri, tostarp arī algotņi – Latvijas pilsoņi.

Viņa stāstījusi, ka krituši ir Nacionālās gvardes karavīri, un «diemžēl saņemts apstiprinājums, ka bojāgājuši arī Latvijas pilsoņi».  

Latvijas Ārlietu ministrijas rīcībā gan neesot ziņu par Ukrainas austrumos bojāgājušiem Latvijas pilsoņiem.

Kā ziņots, trīs personas no Latvijas ir devušās uz Austrumukrainu, kur plāno iesaistīties karadarbībā separātistu pusē. Tā, atsaucoties uz Vācijas laikrakstā «Die Zeit» publicēto informāciju, vēsta izdevums «Latvijas Avīze».

Trīs krievvalodīgie nacionālboļševiki no Latvijas, kuru došanos karot Ukrainas teroristu rindās aprakstījis Vācijas laikraksts, Latvijas drošības iestādēm ir zināmi, laikrakstu informējusi Drošības policija (DP).

Vācu laikraksta publikācijā minēti trīs kādā Latvijas mazpilsētā uzauguši vīrieši – Grigorijs, Vjačeslavs un Valentīns, kuri militārā ekipējumā dodas karot uz Ukrainu. DP norāda, ka visi trīs vīrieši atrodas DP redzeslokā gan saistībā ar aktivitātēm nacionālboļševiku kustībā, gan ar jautājumiem par tā sauktā valodu referenduma organizēšanu.

DP veicot pārbaudi, lai noskaidrotu, vai šīs personas Ukrainā piedalās aktīvajā karadarbībā.

 

Svarīgākais