Ukrainas armija sagrāvusi teroristu kolonnu, kas devās uz Luhansku

© Scanpix/AFP

Ukrainas armijas desantnieku vienība no slēpņa uzbrukusi teroristu kolonnai, kas no Suhodoļskas devusies Luhanskas virzienā, vēsta UNIAN.

 Veiksmīgā uzbrukuma rezultātā iznīcināti 7 tanki, 5 bruņu mašīnas, 7 mašīnas ar munīciju un 3 reaktīvo mīnmetēju sistēmas "Grad".

 Kā stāsta Ukrainas pilsoņu iniciatīvas apvienības "Prava Sprava" vadītājs Dmitirjs Sņegirevs, desantnieku vienībai par kolonnas virzību snieguši inciatīvas apvienības biedri tieši darbības vietas. Tas arī palīdzējis vienībai veiksmīgi veikt šo operāciju. Savukārt teroristi nav bijuši gatavi tam, ka viņiem naktī uzbruks no slēpņa.

Apšaudēs Luhanskā teroristi sagrāvuši pilsētas poliklīnikas ēku, bērnu dārzu, katlu māju un vairākas mājas.

"Vakar vakarā Luhanskā atkal tika atvienota elektrības padeve. Pilsētā nav gaismas un ūdens, bet mobilie telefoni nedarbojas," teikts apgabala domes paziņojumā.

Ūdens padeve pilsētā nav vairāk nekā astoņiem tūkstošu abonentu, jo elektrības problēmu dēļ nedarbojas sūkņu stacijas. Tāpat gāzes padeves palikuši vairāk nekā četri tūkstoši cilvēku.

Pilsētas varasiestādes ziņo, ka ilgstošā elektrības trūkuma dēļ sabojājušie pārtikas produkti. "Produkcijas piegādes uz pilsētu nav. Sortiments samazinās ar katru dienu. Veikali slēdzas, daudzās mazumtirdzniecības vietās ir rindas un ažiotāža. Neskatoties uz grūtībām, maize tiek izgatavota, strādā gaļas kombināts, piena rūpnīca izejmateriālu piegāžu trūkuma dēļ apturējusi darbu," teikts domes paziņojumā.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Svarīgākais