Dublinā pirmo reizi notiks vēsturiskā Baltijas ceļa atceres pasākums

© baltic -ireland.ie

Īrijas galvaspilsētā Dublinā 23.augustā pirmo reizi notiks vēsturiskā Baltijas ceļa atceres pasākums, kurā plānots izveidot cilvēku ķēdi, informē Latvijas vēstniecība Īrijā.

Vēstniecība aicina pulcēties Baltijas ceļa 25.gadadienas atceres pasākumā Dublinas "Temple Bar" un pirmo reizi Īrijā izveidot Baltijas ceļu kilometra garumā. Centrālās bankas laukumā pasākumu oficiāli atklās Latvijas vēstnieks Īrijā Gints Apals un Dublinas pilsētas mērs Kristijs Bērks.

Šajā dienā vēstniecība aicina tautiešus un arī ikvienu demokrātisko vērtību atbalstītāju izveidot cilvēku ķēdi kā atgādinājumu par Baltijas ceļu.

Atceres pasākuma laikā plānota plaša informatīvā programma par vēsturisko Baltijas valstu neatkarības atgūšanu un citi pasākumi.

1989.gada 23.augustā ap diviem miljoniem cilvēku sadevās rokās, lai izveidotu dzīvu cilvēku ķēdi 620 kilometru garumā, kas savienoja trīs Baltijas valstu galvaspilsētas - Viļņu, Rīgu un Tallinu. Baltijas ceļš bija miermīlīga cilvēku tiekšanās uz valstu neatkarības atjaunošanu, kā arī solidaritāti un trīs Baltijas valstu vienotību.

Svarīgākais