Ukraina lūdz Krievijai objektīvi izmeklēt Rostovas incidentu

© Scanpix

Ukraina svētdien vērsusies pie Krievijas Federācijas ar aicinājumu ieturēt objektivitāti, izvērtējot traģisko incidentu Krievijas Rostovas apgabala Doņeckas pilsētā, kur no Ukrainas puses raidīta šāviņa sprādzienā zaudējis dzīvību viens un smagi ievainoti divi Krievijas pilsoņi.

Kā ziņots, Krievija notikušajā vainojusi Ukrainu, apsūdzot Kijevu spriedzes eskalēšanā un paziņojot, ka notikušajam var būt "neatgriezeniskas sekas, par ko būs jāatbild Ukrainai". Ukraina šīs apsūdzības kategoriski noraidījusi. Kā iepriekš norādījis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informācijas centra oficiālais pārstāvis Andrijs Lisenko, Ukrainas spēki, kas iesaistīti pretterorisma operācijā, nav apšaudījuši Krievijas teritoriju.

Tikmēr Ukrainas Ārlietu ministrija vēlāk oficiālā paziņojumā izteikusi protestu par militārās tehnikas un algotņu mēģinājumiem no Krievijas iekļūt Ukrainas teritorijā, aicinot Krievijas pusi "izbeigt provokācijas, no kurām cieš arī Krievijas pilsoņi", un saukt pie atbildības vainīgos.

"Mums gribētos, lai Krievijas Ārlietu ministrija beidzot pamanītu bruņoto teroristu grupējumu pastrādātās ukraiņu karavīru un mierīgo iedzīvotāju slepkavības Ukrainas austrumu apgabalos, izteiktu nožēlu saistībā ar tām, nosodītu teroristu noziedzīgās darbības un piespiestu viņus izbeigt vardarbību," teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija norādījusi, ka Krievijas pusei jāvērš uzmanība uz to, lai izpildītu savas saistības attiecībā uz situācijas deeskalāciju, visupirms nodrošinot pienācīgu robežkontroli un neļaujot Ukrainas teritorijā nonākt kaujiniekiem, bruņojumam un militārajai tehnikai.

Svarīgākais