DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Scanpix

Dienas nozīmīgāko notikumu apskats.

AMATU MAIŅA: Par "Pasažieru vilciens" (PV) jauno valdes priekšsēdi iecelts Satiksmes ministrijas (SM) Autosatiksmes departamenta direktors Andris Lubāns. Valdei ir doti precīzi uzdevumi - mazināt uzņēmuma budžeta deficītu, tāpat jālemj par vilcienu nomas iepirkuma iespējamo turpināšanu. Risinājumu nomas iepirkumam valde piedāvāšot divu nedēļu laikā, bet budžeta deficīta risinājumus mēģināšot rast divu mēnešu laikā.

INFLĀCIJA ATGRIEŽAS: Vidējais patēriņa cenu līmenis šogad jūnijā, salīdzinot ar jūniju pērn, palielinājās par 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

STIPRINA NACIONĀLO IDENTITĀTI: Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" izsludinājis Saeimas pieņemtos Satversmes grozījumus, kas to papildina ar preambulu. Tā noteiks, ka Latvija izveidota, lai garantētu latviešu nācijas pastāvēšanu un nodrošinātu Latvijas tautas un ikviena brīvību un labklājību.

GATAVOJAS SLIKTĀKAJAM SCENĀRIJAM: Tuvojoties taifūnam "Neoguri", Japānā otrdien spēkā augstākais taifūna trauksmes līmenis un 480 000 cilvēku brīdināti meklēt patvērumu drošākās vietās. Japānas meteodienesta izsludinātais trauksmes līmenis nozīmē, kas pastāv draudi cilvēku dzīvībai un lielu postījumu risks. "Neoguri" varētu būt spēcīgākais taifūns, kāds skāris Japānu vairāku desmitgažu laikā.

PĀRDOS LUCAVSALU: Neraugoties uz mazdārziņu nomnieku iebildumiem un Rīgas domes opozīcijas deputātu argumentiem, ar Rīgas pašvaldības koalīcijas partiju "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai" deputātu lēmumu šodien nolemts pārdot izsolē pašvaldībai Lucavsalā piederošos zemesgabalus- 102,9 hektārus.

KARSTUMA REKORDS: Šodien Ventspilī gaisa temperatūra sasniegusi plus 31,7 grādus, un tas ir jauns 8.jūlija karstuma rekords Ventspilī, kā arī augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Latvijā, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Svarīgākais