Gazas joslai vairākus uzlidojumus veikuši Izraēlas gaisa spēki

© f64

Izraēlas gaisa spēki aizvadītajā naktī veikuši vairākus uzlidojumus Gazas joslai. Tas noticis pēc tam, kad Gazas joslas kaujinieki pirmdien uz Izraēlas dienvidiem izšāva vairākus desmitu raķešu.

Izraēlas armijas preses pārstāvis apstiprināja, ka sākta gaisa spēku operācija, bet sīkāku informāciju nesniedza.

Uzlidojumos Gazas joslai apšaudītas vairākas mājas, galvenokārt Hānjūnisā, un ievainoti 17 cilvēki, ziņoja aculiecinieki un mediķi.

Ievainoto vidū ir septiņi bērni un divas sievietes. Divu cietušo stāvoklis ir smags.

Izraēlas armijas pārstāvis informēja, ka uzlidojumi veikti aptuveni 50 objektiem, tostarp "četrām aktīvistu mājām, raķešu palaišanas objektiem un infrastruktūrai," piebilstot, ka operācijas mērķis ir iedragāt palestīniešu radikālās kustības "Hamas" pozīcijas.

Gazas joslas tuvumā izvietoti arī papildspēki, lai vajadzības gadījumā varētu tikt īstenots uzbrukums no zemes, atklāja armijas pārstāvis, piebilstot, ka tuvākajās dienas tiks mobilizēti vēl citi papildspēki.

"Gaisa uzbrukumi, ko esam veikuši, ir tikai viens solis. Operācijas nav ierobežota laikā," norādīja armijas pārstāvis.

Jau vēstīts, ka spriedze reģionā pieaugusi pēc 16 gadus vecā palestīniešu pusaudža Muhameda Abu Hdaira nogalināšanas Austrumjeruzalemē pagājušajā trešdienā.

Tiek uzskatīts, ka šis noziegums pastrādāts, atriebjoties par trīs ebreju jauniešu nolaupīšanu un nogalināšanu Rietumkrastā pagājušajā mēnesī.

Policija saistībā ar slepkavību arestējusi sešas personas. Trīs aizturētie atzinušies slepkavības pastrādāšanā.

Svarīgākais