Iekārojamākā apslēptā manta, ko joprojām ir vērts meklēt

© Scanpix

Mūsdienu videospēles un Holivudas filmas rada iespaidu, ka visa pasaule ir pārpildīta ar dārgumu lādēm un kapenēm ar pasakainām bagātībām, kas to tik vien gaida, lai tās atrastu. Tomēr, lai arī cik tas liktos neticami, pazuduši dārgumi patiešām eksistē! Daudzas vēsturiski pierādītas kuģu kravas, valdnieku kapenes un pirātu laupījumi joprojām ir bez vēsts pazuduši okeānu dzelmēs vai džungļu biežņā.

Portāls www.cracked.com apkopojis slavenākās no zudušajām bagātībām, kuru eksistence ir teju dokumentāli pierādīta.

1715. gadā vienpadsmit kuģi, piekrauti ar zeltu, pērlēm un sudrabu, izbrauca no Kubas, lai dotos uz Spāniju, papildināt Spānijas kroņa kasi. Tomēr komandējošā virsnieka nolaidības dēļ kuģi devās ceļā līdz ar viesuļvētru sezonas iestāšanos, kas noveda pie traģiskām sekām. Septiņas dienas vēlāk flote kopā ar dārgumiem un tūkstošiem jūrnieku nogrima. Četri no vienpadsmit kuģiem tā arī nav atrasti un vēl līdz pat šai dienai zelta biķeri un sudraba šķīvji tiek izskaloti Dārgumu piekrastes pludmalē, Floridā (Treasure coast beach, Florida).

1988. gadā gleznu un vērtslietu kolekcionāram Forestam Fennam (Forest Fenn) tika atklāts aknu vēzis vienā no pēdējām stadijām. Pēc šo ziņu saņemšanas Fenns izlēma atdāvināt savas bagātības trīs milionu dolāru vērtībā. Kam? Tam, kurš tās pirmais atradīs. Fenns vienkārši ievietoja dārglietas lādē un paslēpa lādi Klinšainajos kalnos (Rocky Mountans) atstājot instrukcijas noslēpumainas poēmas formātā. Šobrīd šie dārgumi vēl aizvien nav atrasti.

Tu Ducs (Tu Duc) bija Vjetnamiešu valdnieks, kurš vēlējās un arī tika apglabāts kopā ar lieliem zelta krājumiem, kuri joprojām nav atrasti, un kuru lokācija nav zināma. Visi divi simti kalpotāji, kuri pavadīja Tu Ducu uz viņa kapenēm, tiklīdz bija paveikuši savu darbu tika nogalināti, lai tikai izvairītos no iespējas, ka zeltu kāds nozagtu.

1937. gadā vīrs vārdā Docs Noss (Doc Noss) Dienvidu Klinšu kalnos (Southern Rocky mountans) medību laikā piedzīvoja necerētu veiksmi. Viņš uzgāja tumšas raktuves, kurās atrada cilvēku skeletus „sargājam” dārgakmeņus, vēsturiskus priekšmetus un 16,000 stieņus zelta. Tomēr, ņemot vērā, ka raktuvju ieeja bija ļoti neliela, Docam prātā iešāvās doma uzspridzināt raktuvju ieeju, tādējādi padarot to lielāku, tomēr rezultātā raktuves iegruva iekonservējot dārgumus uz nenoteiktu laika periodu.

Svarīgākais