Aptauja: Sarūk Skotijas neatkarības atbalstītāju skaits

© Scanpix

Sarūk Skotijas neatkarības atbalstītāju skaits pirms rudenī gaidāmā referenduma, vēlētājiem bažījoties par ekonomiskām problēmām pēc atdalīšanās no Anglijas, liecina otrdien izplatīti sabiedriskās aptaujas rezultāti.

Pētījumu centra "YouGov" veiktās aptaujas dati rāda, ka neatkarības atbalstītāju skaits sarucis līdz 35%, savukārt 54% respondentu balsotu pret neatkarību, savukārt 12% nav izlēmuši, vai piedalīties referendumā.

Atskaitot neizlēmušos un tos, kas teikušies balsošanā nepiedalīties, Skotijas neatkarību atbalsta 39% aptaujāto, kas ir par trīs procentpunktiem mazāk nekā martā.

Sākotnēji atbalsts Skotijas neatkarībai pieauga, kad par referenduma plāniem tika paziņots 2010.gadā, taču pēdējos mēnešos tas bijis nemainīgs un tagad sācis kristies.

LETA jau ziņoja, ka ir sākusies oficiālā kampaņa pirms rudenī gaidāmā referenduma, vai saraut 307 gadus ilgušo ūniju ar Angliju. Skotu nacionālisti joprojām cer, ka 18.septembrī vēlētāji tomēr nobalsos par neatkarību, lai pieliktu punktu gadsimtiem ilgajai "vēsturiskajai netaisnībai" un sliktajai pārvaldībai, kurā vainojama valdības atrašanās tālajā Londonā.

Tikmēr visi Lielbritānijas vadošie politiķi ir vienoti savos iebildumos pret Apvienotās Karalistes sašķelšanu un mudina četrus miljonus balsstiesīgo Skotijas iedzīvotāju balsot par valsts vienotības saglabāšanu.

Svarīgākais