F1 bosi noslēdz interesantas derības

Pēc nākamās Pirmās formulas (F1) sezonas beigām vai nu Lotus komandas īpašniekam Tonijam Fernandesam, vai arī Virgin Racing bosam Ričardam Brensonam nāksies tērpties konkurenta īpašumā esošās aviosabiedrības (attiecīgi – AirAsia un Virgin) stjuartes tērpā. To paredz abu starpā noslēgtās derības.

Gan Lotus, gan Virgin Racing nākamajā F1 sezonā būs debitantes, un savas komandas prezentācijas pasākumā T. Fernandess paziņoja, ka viņam pats būtiskākais ir ieņemt kādu vietu augstāk nekā senā paziņas R. Brensona komandai. "Pretējā gadījumā es vai nu atkāpšos no amata, vai arī izdarīšu pašnāvību," uzsvērti traģiskā tonī sacījis T. Fernandess, kura izteikumus, protams, nekavējoties tiražējuši mediji.

Pēc pāris dienām, kad kārta prezentēt savu komandu pienākusi R. Brensonam, viņš atgādinājis, ka kopā ar T. Fernandesu savulaik darbojies mūzikas biznesā, tādēļ viņam "nebūs lielu problēmu piemeklēt attiecīgu bēru mūziku". "Tomēr man Tonijs ļoti patīk, un jācer, ka viņam nenāksies darīt sev galu," sagaidījis, kamēr apklusīs klātesošo smiekli, sacījis R. Brensons. Viņš ierosinājis strīdu par to, kura komanda labāka, atrisināt citā veidā. Proti, ja čempionāta kopvērtējumā augstāk būs Lotus, R. Brensons izteicis gatavību vienu reisu strādāt par AirAsia stjuarti, bet, ja notiks otrādi, Virgin stjuartes tērpā nāksies ģērbties T. Fernandesam.

Nedēļas nogalē tika vēstīts, ka Lotus boss šīs derības pieņēmis, un žurnālisti ar lielu nepacietību jau sākuši gaidīt, ar ko tas viss beigsies. Interesanti, ka F1 komandu saimnieku vidū ir vēl viens aviosabiedrības īpašnieks – komandas Force India saimnieks Vidžajs Malja, kuram pieder lidkompānija Kingfisher. Viņam gan piedalīties derībās nav piedāvāts, jo Force India ir krietni pieredzējušāka komanda un tās izredzes kotējas augstāk.

Svarīgākais