Reperi apcietina par narkotiku glabāšanu

© Scanpix

Kārtējās nepatikšanās iedzīvojies amerikāņu reperis Dvains Kārters, kas labāk pazīstams ar savu skatuves vārdu Lil Wayne. ASV robežapsardzes dienests vienā no viņa turnejas autobusiem atradis narkotikas, un šī iemesla dēļ mūziķis un visa viņu pavadošā komanda vairākas stundas pavadījusi policijas iecirknī un bijusi spiesta atcelt paredzēto koncertu.

Incidents noticis Teksasas štata un Meksikas pierobežā, kur pašlaik turnejā atrodas Lil Wayne. Divus autobusus, kuros braukusi turnejas komanda, apturējusi policija, un jau pēc pāris sekundēm izsludināta trauksme, jo robežsargu suns saodis, ka transporta līdzeklī ir narkotikas. Mūziķis un 11 viņa pavadītāji līdz apstākļu noskaidrošanai aizturēti, bet robežsargi autobusā kratīšanas laikā atraduši ne īpaši lielu daudzumu marihuānas, vēsta AP. Brūkas apgabala šerifa pārstāve gan atteikusies sniegt informāciju, vai noskaidrots šo narkotiku īpašnieks un vai tiks izvirzītas apsūdzības. Viņa tikai paziņojusi, ka pēc personas datu noskaidrošanas mūziķiem atļauts turpināt ceļu. Tomēr bijis par vēlu, lai viņi paspētu uz Laredo iecerēto koncertu, tādēļ tas atcelts.

Amerikāņu mediji norāda, ka Lil Wayne staigā pa naža asmeni, jo Ņujorkā pret viņu joprojām turpinās tiesas prāva par nelikumīgu šaujamieroča nēsāšanu. 2007. gadā, kad līdzīgas pārbaudes laikā policija apturēja viņa turnejas autobusu, tajā tika atrasta nereģistrēta pistole. Oktobrī reperis tiesas priekšā atzina sevi par vainīgu, un plānots, ka spriedums tiks pasludināts februārī. Jaunais incidents vieš bažas, ka Ņujorkas tiesa pret Lil Wayne varētu izturēties ar visu likuma bardzību un, ļoti iespējams, ka viņam vismaz gadu nāksies pavadīt ieslodzījumā.