Ukraina turpinās ievērot uguns pārtraukšanu

© Scanpix

Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins trešdien paziņojis, ka Kijeva ievēros vienpusēji izsludināto uguns pārtraukšanu, neskatoties uz to, ka Krievijas atbalstīto separātistu kaujinieki iepriekšējā dienā Slovjanskas apkārtnē notriekuši Ukrainas armijas helikopteru, nogalinot deviņus ukraiņu karavīrus.

"Mēs turēsimies pie savām saistībām, mēs ievērosim mūsu vienpusējo uguns pārtraukšanu," žurnālistiem Briselē pavētīja Kļimko.

Taču viņš brīdināja, ka "šāda rīcība, šādas provokācijas, protams, ir ļoti bīstamas ilgstošas uguns pārtraukšanas panākšanai".

"Mēs esam apņēmības pilni darīt visu, lai panāktu situācijas deeskalāciju Doņeckā un Luhanskā," vienlaikus uzsvēra ministrs.

Ukrainas varasiestādes ir izsludinājušas nedēļu ilgu vienpusēju uguns pārtraukšanu, kas stājās spēkā 21.jūnijā.

Pēc tikšanās ar NATO dalībvalstu ārlietu ministriem Kļimkins norādīja, ka šīs uguns pārtraukšanas pagarināšana ir prezidenta kompetencē.

"Mums ir virkne satraucošu notikumu (..), taču mēs esam pilnībā uzticīgi miera plānam, mēs esam pilnībā apņēmušies darīt visu miera plāna vārdā," piebilda ministrs. "Visi turpmākie lēmumi un jebkura turpmākā rīcība, protams, ir atkarīga no tuvāko dienu notikumiem."