Par "AirDog" sajūsmā daudzi ārvalstu mediji

© youtube.com

Par latviešu izstrādāto bezpilota lidaparātu "AirDog" rakstījuši arī daudzi ietekmīgi ārzemju mediji, kā "Cnet", "The Verge", "Engadget", "TechCrunch" un citi.

Kompānijas "Helico Aerospace Industries" izstrādātais bezpilota lidaparāts "AirDog" ar savu spēju autonomi sekot un filmēt sportistus ieguvis atzinību ne tikai no vairākiem simtiem atbalstītāju no pūļa finansēšanas vietnes "Kickstarter", bet arī no ietekmīgākajiem tehnoloģiju portāliem. "TechCrunch" norāda, ka "AirDog" radītāji prasmīgi noķēruši sportistu iecienītās kameras "GoPro" popularitātes vilni un ticams, ka produkts būs ļoti pieprasīts. Par to liecina arī rezultāti "Kickstarter".

Lielākā daļa laikrakstu uzsvaru likuši tieši uz galveno "AirDog" inovāciju - pašsekošanas funkciju. Bieži vien latviešu lidaparāts salīdzināts ar tā tiešo konkurentu "Hexo+", kas piedāvā līdzīgas funkcijas, bet speciāla uztvērēja vietā sekošanai izmanto viedtālruni. "Helico Aerospace Industries" arī sākumā eksperimentējuši ar viedtālruņiem, bet no idejas beigās atteikušies, jo daudzu ražotāju viedtālruņu darbība ir grūti paredzama. Tāpat arī "Hexo+" pagaidām esot vien idejas līmenī, par ko liecina kompānijas reklāmas video, kas uzņemts ar radiovadāmu lidaparātu, nevis pašu izgudroto produktu. Tiesa, daudzi komentētāji piebilduši, ka "Hexo+" ar savu cenu un iespēju izmantot viedtālruni būšot daudz pieejamāks amatieriem, kamēr profesionāļi drīzāk izvēlēšoties uzticamāko "AirDog".

Jau ziņots, ka "JIC biznesa inkubatora" uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries" radījis pasaulē pirmo pašsekojošo bezpilota lidaparātu "AirDog" un sāk tā pārdošanas kampaņu ASV vietnē "Kickstarter".

Latvijas uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, nācis klajā ar savu pirmo produktu - bezpilota lidaparātu "AirDog", kas autonomi seko sportistam un filmē to ar "GoPro" sporta kameru. Šis ir pirmais šāda veida produkts pasaulē, kas nodrošina pilnvērtīgu bezpilota sekošanas un filmēšanas funkciju vienlaicīgi.

SIA "Helico Aerospace Industries" dibināta 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 15 darbiniekus.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Rozentāls. SIA "Innovatio Capital" pieder arī SIA "Gimbex".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

"JIC biznesa inkubators" strādā ar uzņēmumiem Jelgavā, Dobelē, Aizkrauklē un Jēkabpilī. Viņu inkubējamo uzņēmumu vidū ir tādi atpazīstamību guvuši uzņēmumi kā bezpilota lidaparātu ražotne "UAVFactory", e-pasta mārketinga sistēma "Mailigen", bērnu biezeņi "Rūdolfs", bioloģiskie saldumi "BiographOrganicSweets", bērnu dizaina mēbeles "KUKUU", dabīgā kosmētika "KivviCosmetics", dabīgie koksnes apdares līdzekļi "PaintEco" un citi.

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais