Luhanskas apgabalā divreiz spridzināts dzelzceļš

© Scanpix/AP

Luhanskas apgabalā šorīt divās vietās spridzināts dzelzceļš pa kuru kursē vilciens "Maskava - Luhanska", vēsta UNIAN.

Viens sprādziens noticis plkst.5.30 pēc vietējā laika 959 kilometrā pie Kondraševskas otrs pusstundu vēlāk pie Krasnozerovkas. Sprādzienu rezultātā bojātas sliedes trīs metru garumā.

Par laimi  sprādzienos cietušo nav. Ukrainas dzelzceļa darbinieki jau ķērušies pie bojājumu labošanas, lai tuvākajā laikā atjaunotu dzelzceļa normālu darbību. 22. jūnijā tika saspridzinātas dzelzceļa sliedes Doņeckas apgabalā.  Sprādzienā  no sliedēm nogāja 14 vagoni. 

Jau divus mēnešus Austrumukrainā notiek kaujas starp Ukrainas armiju un pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas tautas republiku kaujiniekiem. Šai laikā bojā gājuši simtiem cilvēku.

Jau naktī uz 22.jūniju nelikumīgie bruņotie grupējumi pie Kramatorskas, Slovjanskas, Artemivskas un citām pilsētām 11 reizes atklāja uguni uz Ukrainas bruņoto spēku pozīcijām. 22.jūnija dienas laikā kaujinieki vairākkārt ar automātiem un granātmetējiem apšaudīja Ukrainas robežsardzes posteņus Luhanskas reģionā.

Jau ziņots, ka Porošenko piektdien izsludināja nedēļu ilgu vienpusēju uguns pārtraukšanu pretterorisma operācijas zonā Austrumukrainā, norādot, ka pamiers būs spēkā no 20.jūnija līdz 27.jūnijam, lai dotu separātistiem iespēju nolikt ieročus. Tomēr Porošenko norādīja, ka gadījumā, ja nemiernieki uzbruks Ukrainas karavīriem, viņi atbildēs ar spēku.

Svarīgākais