Ukrainā Luhanskas apgabalā iznīcināti 200 kaujinieki

© Scanpix

Pretterorisma operācijā divos ciematos Doņeckas un Luhanskas apgabalos ceturtdien gājuši bojā aptuveni 200 separātistu kaujinieki, ceturtdien vēsta UNIAN.

Ukrainas drošības spēki ceturtdien vairākās pilsētās atsākuši pretterorisma operācija.   Operācijas gaitā likvidēti separātistu slēpņi un posteņi. Operācijas laikā bojā gājuši 4 Ukrainas karavīri, bet 20 guvuši dažādas pakāpes ievainojumus.

Pretterorisma operācijas vadības runasvīrs Vladislavs Seļezņevs skaidroja, ka karavīri turpina izpildīt uzdevumus pie Zakotnojes un Jampoļas apdzīvotajiem punktiem, jo tieši šeit ir stratēģiski svarīgi sseparātistu kaujinieku punkti, šeit pēdējā laikā notiek ieroču un munīcijas piegāde no Krievijas.

 "Uz Ukrainas karavīriem šauj snaiperi no slēpņiem," uzsver Seļezņevs.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien pavēstīja, ka Ukraina drīzumā vienpusējā kārtā pārtrauks uguni valsts austrumos, lai dotu iespēju nelikumīgo bruņoto grupēju locekļiem atbruņoties, bet tiem, kas to vēlas, pamest valsti.

Pasaulē

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Polija nopietni baidās, ka Krievijas armija varētu sākt karu arī tās teritorijā. Neraugoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina apgalvojumiem, ka Krievijai “nav interešu” Austrumeiropā, Polijas līderi neslēpj, ka valsts joprojām dzīvo “pirmskara laikos”, un prognozē kara sākšanos ar Krieviju pēc trim gadiem.

Svarīgākais