Porošenko rīt izsludinās miera plānu

Ukrainas prezidents Petro Porošenko rīt oficiāli izsludinās savu miera plānu situācijas noregulēšanai Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

Porošenko pārstāve mierīgai konflikta noregulēšanai Doņeckas un Luhanskas apgabalos Irina Geraščenko pavēstīja, ka prezidenta miera plānā ir 14 punkti.

"Pirmais punkts - mums nepieciešams nostiprināt robežas. Tām nedrīkst pārlidot pat ne muša, kur nu vēl pārbraukt krievu tanks. Otrs - prezidents ir gatavs izsludināt uz īsu laiku vienpusēju uguns pārtraukšanu, tikai tam, lai šajā laikā cilvēki noliktu ieročus, tiktu izsludināta amnestija," sacīja Geraščenko, uzsverot, ka pamiers tiks izsludināts "uz ļoti īsu laiku".

Porošenko pats jau iepriekš izteicās, ka uguns pārtraukšanas laiks būs ierobežots. "Būtu bezatbildīgi šobrīd iesaistīties ilgā sarunu procesā, jo mums nav vajadzīgas sarunas sarunu dēļ, mums šodien vajag, lai mēs pārietu uz režīmu, kad no vienas puses mēs varam garantēt drošību visiem, kas dzīvo Doņeckā un Luhanskā, mēs varam garantēt aizsardzību no marodierisma, mēs veicinām atbruņošanās procesu, kuram sekos lēmums par amnestiju vai aizsardzību no kriminālatbildības personām, kas nav pastrādājušas smagus noziegumus, uz kuru rokām nav asiņu," pavēstīja Porošenko.

Svarīgākais