Ukrainā atsākusies pretterorisma operācijas aktīvā fāze

© Imants Liepiņš

Ukrainas drošības spēki ceturtdien vairākās pilsētās atsākuši pretterorisma operācijas aktīvo fāzi, kad teroristi nav izpildījuši ultimātu nolikt ieročus un mēģinājuši ar kaujām izlauzties caur aplenkumu, pavēstīja pretterorisma operācijas preses sekretārs Vladislavs Seļezņovs.

"Šonakt pretterorisma spēki teroristiem izvirzīja ultimātu: trīs stundu laikā nolikt ieročus un padoties. Taču atbildē uz to kaujinieki veica vairākus mēģinājumus izrauties no pretterorisma operācijas aplenkuma apļa un apšaudīja ukraiņu karavīru kontrolpunktus. Rezultātā, sagaidot ultimāta termiņa beigas, pretterorisma operācijas spēki vienlaikus vairākās pilsētās atsāka operācijas aktīvo fāzi. Taču tieši kur tā notiek - netiek atklāts. Šobrīd dinamika ir diezgan augsta. Pretterorisma operācija vienlaicīgi notiek vairākās apdzīvotās vietās," paziņoja Seļezņovs.

Tajā pat laikā Kramatorskā teroristi uz divu deviņstāvu māju jumtiem uzstādījuši 82 milimetru mīnmetējus un apšauda dzīvojamos rajonus, cenšoties to uzdot par Ukrainas drošības spēku sarīkotu apšaudi. Tādā veidā teroristi cenšas izraisīt paniku un piespiest cilvēkus bēgt no pilsētas, lai paši varētu uzdoties par mierīgajiem iedzīvotājiem un pamest pretterorisma operācijas rajonu, sacīja Seļezņovs.

Kā ziņots, prezidents Petro Porošenko trešdien pavēstīja, ka Ukraina drīzumā vienpusējā kārtā pārtrauks uguni valsts austrumos, lai dotu iespēju nelikumīgo bruņoto grupēju locekļiem atbruņoties, bet tiem, kas to vēlas, pamest valsti.

Pretterorisma operācija Donbasa reģionā sākās 13.aprīlī.

Svarīgākais