"Starbucks" palīdzēs darbiniekiem segt studiju maksu

© scanpix

Kompānija "Starbucks Corp" pirmdien apņēmās apmaksāt ASV strādājošo darbinieku studiju maksu bakalaura grāda iegūšanai.

"Starbucks" darbinieki varēs izvēlēties no vairāk nekā 40 Arizonas štata universitātes programmām, kuras tiek īstenotas tiešsaistē.

Nepilni 70% "Starbucks" darbinieku ir studenti vai arī vēlas iegūt augstāko izglītību.

"Pēdējos gados mēs redzam, ka amerikāņu sapnis sācis plaisāt," norāda kompānijas priekšsēdētājs Hovards Šulcs. "Valstī valdošā nevienlīdzība radījusi tādu situāciju, ka daudziem amerikāņiem nav tādas pašas iespējas kā citiem. Visi, kuri strādā tik smagi kā mūsu darbinieki, ir pelnījuši iespēju absolvēt augstskolu, apvienojot darbu, mācības un privāto dzīvi."

Šulcs norāda, ka gandrīz puse studentu nepabeidz mācības. Lielākoties pie tā vainojama augstā studiju maksa un nespēja savienot mācības augstskolā ar darbu.

Studiju maksa ASV universitātēs sasniedz desmitiem tūkstošus dolāru gadā. Daudzi studenti paņem milzīgus kredītus, kuru atmaksāšana prasa vairākus gadus. Tas atstāj nelabvēlīgu iespaidu uz ekonomisko situāciju, jo lielā kredītu sloga dēļ jauni cilvēki nesteidzas stimulēt ekonomiku, veidojot ģimenes un veicot tādus lielus pirkumus kā mājas un automašīnas.

"Starbucks" apņēmies pilnībā segt studiju maksu trešā un ceturtā kursa studentiem, kuri pievienojušies kompānijas īstenotajai programmai. Savukārt pirmā un otrā kursa studentiem tiks segta aptuveni puse no studiju maksas.

Atbalsta programmas izmantošana neuzliks par pienākumu turpināt darbu "Starbucks" pēc absolvēšanas.

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais