Porošenko prasa sodīt vainīgos Luhanskas traģēdijā

© Scanpix/AFP

Ukrainas prezidents Petro Porošenko 14. jūnijā sasauktajā Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdē izteicis līdzjūtību šodien Luhanskas lidostā bojāgājušo Ukrainas karavīru un Mariupoles robežsargu tuviniekiem

Prezidents arī sasaucis  Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdi un ministru kabinetam uzdevis sniegt palīdzību bojāgājušo tuviniekiem.

Porošenko arī uzsvēris, ka Ukrainas bruņoties spēki kopā ar robežsargiem nosargājuši 248 kilometru garo Ukrainas valsts robežu ar Krieviju.

"Mūsu mērķis ir atjaunot pilnīgu Ukrainas spēku kontroli pār valsts robežu un dot atbilstošu atbildi teroristiem," norādīja Porošenko.

Kā sēdē norādīja Ukrainas aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs, pēdējās diennaktīs pretterorisma operāciju laikā nogalināti ap 250 dažādu bruņotu grupējumu dalībnieku, kuru vidū liela daļa ir Krievijas pilsoņu.

Prezidents Drošības dienesta vadītājam norādījis, ka Pretterorisma centra darbinieki nav izpildījuši daļu nepieciešamo pasākumu, kas nodrošinātu militārā transporta lidojumu drošību.

"Es gaidu no Jums, cienījamais priekšsēdētāja kungs, detalizētu notikušā analīzi un arī  Pretterorisma  centra vainīgo darbinieku vārdus, kuri nespēja nodrošināt visu, lai novērstu šādu katastrofu," sēdē uzsvēra Porošenko.

Svarīgākais