Putins uzdevis stingrāk apsargāt robežu ar Ukrainu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu Federālā drošības dienesta (FDD) robežsardzes dienestam spert visus nepieciešamos soļus Ukrainas robežas apsargāšanai, lai novērstu tās nelikumīgu šķērsošanu, ziņo Itar-Tass.

Kā ziņots, Putinam piektdien Francijā Normandijas desanta 70.gadadienas pasākumā bija neoficiāla tikšanās ar ASV prezidentu Baraku Obamu, kurā ASV prezidents viņu mudinājis mazināt spriedzi Ukrainā, pretējā gadījumā brīdinot par vēl lielāku starptautisku izolāciju.

«Prezidents Obama uzsvēra, ka sekmīgās Ukrainas vēlēšanas ir iespēja, kas būtu jāizmanto,» atklāja ASV nacionālās drošības padomnieka vietnieks Bens Rodss. «Prezidents Obama uzsvēra, ka spriedzes mazināšana atkarīga no tā, vai Krievija atzīs Ukrainas prezidenta vēlēšanu uzvarētāju Porošenko par likumīgo Ukrainas līderi, vai tā pārtrauks atbalstīt separātistus Ukrainas austrumos un pārtrauks pāri robežai nodrošināt ieroču un materiālu piegādi.»

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Svarīgākais