Luhanskas apgabala ziemeļi atbrīvoti no teroristiem

© scanpix

Luhanskas apgabala ziemeļdaļa, kā arī Krasnijļimanas pilsēta Doņeckas apgabalā pilnībā atbrīvotas no teroristiem, pavēstīja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja pienākumu izpildītājs Serhijs Pašinskis.

"Mēs esam guvuši pirmos lielos panākumus - pilnībā attīrījuši no teroristiem Krasnijļimanas pilsētu, un šodien pēcpusdienā Krasnijļimanā būs civilā administrācija, kas sakārtos dzīvi. Mēs arī pilnībā esam lokalizējuši situāciju Luhanskas apgabala ziemeļos, konkrētāk, deviņi rajoni Luhanskas apgabala ziemeļos pilnībā atrodas Ukrainas valsts kontrolē," sacīja Pašinskis.

Viņš arī pauda pārliecību, ka patlaban vairs nav tādu Krievijas iebrukuma draudu, kādi tie bija pirms dažiem mēnešiem.

Pēdējo trīs mēnešu laikā valdībai ir izdevies atjaunot Ukrainas aizsardzības spējas, cita starpā no nulles ir izveidota Nacionālā gvarde, veikta kadru rotācija Iekšlietu ministrijas struktūrās un Ukrainas Drošības dienestā visos Ukrainas reģionos.

Pašinskis atteicās nosaukt datumu, kad pretterorisma operācija varētu tikt izbeigta, jo tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, arī no Eiropas spiediena pret Krieviju un Ukrainas tautas vienotības.

"Es vēlos zemu paklanīties visu to karavīru priekšā, kas šobrīd ar ieročiem rokās aizsargā mūsu valsti. Mūsu karavīri veic ne tikai varonības brīnumus, bet arī izrāda militāro meistarību. Mēs katrā ziņā turpināsim palīdzēt jaunajai komandai, lai valsts austrumos lokalizētu konfliktu," rezumēja Pašinskis.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Svarīgākais