Krievija turpina piekopt propogandu Luhanskas konfliktā

© Imants Liepiņš

Laikā, kad Ukrainas robežsargi kopš plkst.4 Luhanskā cenšas atvairīt separātistu kaujinieku uzbrukumu savai bāzei, Kremļa telekanāls "LifeNews" notiekošo ataino kā Nacionālās gvardes uzbrukumu mierīgajiem iedzīvotājiem.

Kā norādīja robežsardzes preses dienesta pārstāvis, nav vienīgi skaidrs, kā tas, kurš aizsargājas, var izvērst uzbrukumu un kāpēc videomateriālā kaujinieki redzami slēpjamies aiz dzīvokļu namiem.

"Bāzē ir gan karavīri, kas strādā uz līguma pamata, gan dienestā iesauktie, Nacionālā gvarde, ir arī dati, ka tur atrodas "Labējais sektors"," teikts Kremļa telekanāla sižetā.

Kā paskaidroja robežsardzē, "LifeNews" korespondentam gan vajadzētu zināt, ka robežsardzē jau vairāk nekā piecus gadus nav iesaukto karavīru. Otrkārt, robežsargi pat būtu priecīgi, ja viņiem palīgā būtu ieradusies Nacionālā gvarde, bet, diemžēl, tas nav noticis. Kas attiecas uz "Labējo sektoru", tad tas būtu visai neparasti, ja kādā kanāla "LifeNews" sižetā šī organizācija nebūtu pieminēta.

"Spraugā starp namiem atradās viens no dienvidaustrumu armijas kaujiniekiem, viņš veica novērošanu caur snaipera tēmēkli, un burtiski mums acu priekšā viņam tieši galvā trāpīja lode," pravieša balsī vēsta korespondents.

Robežsardzes paziņojumā gan norādīts, ka novērošanu vieglāk būtu bijis veikt ar binokli un būtu bijis labi, ja "armijas kaujiniekam" kāds to savlaicīgi būtu pateicis.

"Gribētos savukārt pavaicāt korespondentam, kā gan viņš tik laicīgi uzradies līdzās uguns līnijai un kāpēc nebēg prom, ja robežsargi kopā ar Nacionālo gvardi un "Labējo sektoru" veic apšaudi un uzbrūk," teikts paziņojumā.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Pasaulē

Dunedinas lidosta Jaunzēlandē ir izraisījusi diskusijas visā pasaulē, nosakot trīs minūšu ierobežojumu apskāvieniem izlidošanas zonā, piebilstot, ka "labākām atvadām, lūdzu, izmantojiet autostāvvietu", raksta CNN.

Svarīgākais