Separātistu bandas Luhanskā uzbrūk robežsargu bāzei

© scanpix

Promaskavisko separātistu bandas naktī uz pirmdienu Luhanskā, Ukrainas austrumos, izvērsušas uzbrukumu robežsargu bāzei, pavēstīja robežsardze. Plkst. 7 no rīta uzbrukumā bijušie iesaistīti jau 400 kaujinieku.

Ap plkst.0.30 pie Luhanskas robežsardzes bāzes piebraukuši aptuveni 100 bruņoti cilvēki, kas izvietojušies pa bāzes teritorijas perimetru. Pirmais uzbrukums, kurā pielietoti automāti un granātmetēji, sācies plkst.4 un ildzis 40 minūtes. Robežsargi to veiksmīgi atvairīja.

Pēc pārdislocēšanās kaujinieki sākuši jaunu uzbrukumu. Šoreiz, izvietojušies daudzdzīvokļu namu logos, uz robežsargiem šāva snaiperi.

Arī otro un trešo uzbrukumu izdevās atvairīt. Bāzes teritorijā izraisījušies ugunsgrēki. Robežsargu rindās ir ievainotie.

Teroristi turpina koncentrēt spēkus pie robežsardzes bāzes. Viņu bruņojumā ir mīnmetēji un lielkalibra ložmetēji. Plkst.7 uzbrucēju skaits bija pieaudzis līdz 400.

Kaujinieki nobloķējuši iedzīvotājus mājā, kas atrodas līdzās robežsargu bāzei, un šauj no mierīgo iedzīvotāju dzīvokļiem. Līdz ar to robežsargu atbildes soļi ir apgrūtināti.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Pasaulē

Dunedinas lidosta Jaunzēlandē ir izraisījusi diskusijas visā pasaulē, nosakot trīs minūšu ierobežojumu apskāvieniem izlidošanas zonā, piebilstot, ka "labākām atvadām, lūdzu, izmantojiet autostāvvietu", raksta CNN.

Svarīgākais