Ukrainā krituši 50 Ukrainas valdības spēku karotāji

Pretterorisma operācijas gaitā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 50 valdības spēku karotāju, vēsta UNIAN.

Puse bojāgājušo dienējuši Ukrainas Bruņotajos spēkos, bet citi kritušie ir Nacionālās gvardes un specvienību karotāji un arī pieci brīvprātīgo bataljona "Donbass" karotāji.

Tā 22.maijā - "melnajā ceturtdienā" - pie Volnovahas dzīvību zaudēja 17 51.mehanizētās brigādes karavīri. Vēl seši krita pie Kramatorskas, kad uz viņiem pēkšņi no slēpņa sāka šaut promaskaviskie kaujinieki.

Iekšlietu ministrija zaudējusi aptuveni 30 savu karotāju. 12 gāja bojā ceturtdien, kad kaujinieki notrieca viņu helikopteru pie Slovjanskas.

Vairāki valdības spēku karotāji pazuduši bez vēsts, bet tie, kas no gūsta ir atgriezušies dzīvi, stāsta, ka separātistu gūstā Doņeckas apgabala valsts administrācijas ēkas pagrabā atrodas vairāki desmiti Ukrainas karavīru.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Pasaulē

Dunedinas lidosta Jaunzēlandē ir izraisījusi diskusijas visā pasaulē, nosakot trīs minūšu ierobežojumu apskāvieniem izlidošanas zonā, piebilstot, ka "labākām atvadām, lūdzu, izmantojiet autostāvvietu", raksta CNN.

Svarīgākais