Norvēģija līdz gada beigām atceļ jebkādu militāro sadarbību ar Krieviju

© Scanpix

Ņemot vērā situāciju Ukrainā, Norvēģija trešdien līdz gada beigām atcēlusi visas divpusējās militārās sadarbības aktivitātes ar Krieviju.

"Pēc Krimas nelegālās aneksijas Krievija piedalījusies tālākā situācijas destabilizācijā Ukrainā. (..) Balstoties uz novērtējumu par situāciju Ukrainā un Krievijas rīcību, valdība izlēmusi turpināt visu divpusējo militāro aktivitāšu apturēšanu līdz 2014.gada beigām," paziņojusi Norvēģijas aizsardzības ministre Īne Ēriksena Sēreide.

Jau vēstīts, ka martā Norvēģija pieņēma lēmumu apturēt visas divpusējās militārās aktivitātes ar Krieviju līdz maijam, kad Norvēģija izvērtēs situāciju vēlreiz.

Tostarp tika atcelta Krievijas aizsardzības ministra un flotes komandiera plānotā vizīte Norvēģijā.

Divpusējo aktivitāšu pārtraukšana līdz gada beigām ietekmēs 15 iepriekš plānotas vizītes un pasākumus, tostarp abu valstu amatpersonu sarunas.

Tomēr Norvēģija turpinās sadarbību ar Krieviju glābšanas un meklēšanas operācijās un gādās par drošību uz abu valstu robežas.

Abas valstis arī turpinās atbalstīt divpusējo vienošanos, kas izstrādāta, lai novērstu bīstamas situācijas, kas var izcelties brīžos, kad abu valstu kuģi un armijas lidmašīnas darbojas tuvā attālumā.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais