Polijas Bruņoto spēku komandieris atbalsta pretgaisa aizsardzības stiprināšanu Baltijas valstīs

© f64

Polijas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Mečislavs Goculs paudis pārliecību, ka pretgaisa aizsardzību Polijā un Baltijas valstīs nepieciešams pastiprināt, vēsta Igaunijas nacionālā raidsabiedrība ERR.

Goculs otrdien, tiekoties ar Igaunijas Aizsardzības spēku komandieri ģenerālmajoru Riho Terrasu, paziņoja, ka kopīgās militārās mācības reģionā būtu jāturpina.

Tikšanās laikā tika apspriesti reģionālās drošības jautājumi, ņemot vērā notikumus Ukrainā.

Goculs norādīja, ka gan Polijā, gan Igaunijā, Latvijā un Lietuvā nepieciešams stiprināt pretgaisa aizsardzību.

"Polijā mēs precizējām mūsu vajadzības pretgaisa aizsardzībai, tostarp pretraķešu aizsardzības vairoga daļu. Šī ir pirmā prioritāte gan saskaņā ar prezidentu, gan kabineta biroju. Mēs izlietojam daudz naudas un pūliņu, lai tiktu pie jaunām pretgaisa aizsardzības spējām līdz 2017.gadam, kas ir būtiski ne tikai Polijas armijai, bet visai aliansei," norādīja Polijas Bruņoto spēku komandieris.

NATO šomēnes Igaunijā veiktajos manevros "Steadfast Javelin 1" Polijas kontingents bija viens no lielākajiem, tostarp piedalījās poļu iznīcinātājs "Su -22" un Polijas pretgaisa aizsardzības vienība ar raķešu sistēmu "SA-8".

Plānots, ka Igaunijas virsnieki šogad piedalīsies militārajās mācībās "Anaconda" Polijā, bet 2016.gadā manevros Polijā piedalīsies atsevišķas Igaunijas Aizsardzības spēku vienības.

Pasaulē

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais